شما تا 25 ثانیه ی دیگر منتقل می شوید
با عرض خسته نباشید به دوستان عزیز
،
از امروز دیگه روی سیستم
ایجاد و مدیریت سایت وی سی پنل مطلب مینویسم
،
الان هم در حال انتقال مطالب وبلاگم با کمک سیستم انتقال
مطالب وی سی پنل به
سایت جدیدم هستم .
شما تا چند لحظه ی دیگه به طور خودکار به سایت
جدید وارد می شوید ...
اینم آدرس سایت :
http://testuser.vcp.ir
سلام بحث ما در مورد اعجاز علمی قرآن کریم وعظمت این کتاب شریف می باشد امیدوارم که این مباحث موردپسند شما علاقمندان به مباحث علمی ودانش پژوهان قرار بگیرد.بحثی که امروز داریم در مورد حکمت آفرینش کوهها می باشد. قرآن مجید درباره کوهها میفرماید: «و الجبال اوتادا»[1] "آیا کوهها را میخهایی قرار ندادیم؟"
ودرجای دیگر می فرماید: «والقی فی الارض رواسی ان تمید بکم و انهارا و سبلا لعلکم تهتدون»[2] "در زمین کوههایی افکند تا از اضطراب و حرکت ناموزون آن جلوگیری کند و نهرها و راههایی (در میان کوهها) ایجاد کرد، شاید هدایت شوید."در این آیات شریفه بیان شده است که کوهها نقش میخهایی را برای زمین ایفا کردهاند که مایه استحکام و استواری زمیناند.جالب این که این مطلب با آنچه که از نظر علمی درباره ساختمان کوهها ابراز شده، موافق است، یکی از نظریههایی که امروز، اساس مطالعه و تحقیق راجع به ساختمان پوسته جامد زمین و تغییرات تدریجی آن میباشد «نظریه تعادل»، یا نظریه «ایزوستاری» است.
قشر جامد زمین که خشکیها و اقیانوسها را تشکیل میدهند، از قطعات جدا از هم ساخته شده است؛ اما این قطعات کاملاً در مجاورت یکدیگر قرار گرفته و هیچ فاصلهای در میان آنها نیست؛ در زیر پوسته جامد هم قشری از مواد گداخته نسبتاً سنگین قرار دارد که با قطعات پوسته جامد تعادل دارند.
توضیح اینکه کوهها و مناطق کوهستانی که قسمتهای سنگین و ضخیم قشر جامد زمین هستند، در قشر مذاب زیر خود بیشتر نفوذ کرده و ریشه فاسد میخ در قشر مذاب فرو رفته است؛ اما قسمتی از قشر جامد که در زیر اقیانوسها قرار دارد، نازکتر است اما نازکی و سبکی نسبی آن را قشر مذاب و سنگین زیرین که دارای ضخامت بیشتری است جبران میکند.
بدین ترتیب، کوهها با نفوذ در زمین و پیوستگی در زیر قشر جامد آن جلو نوسان و اضطراب زمین را گرفته و موجب استحکام و استوار بودن زمین شدهاند. [3]
-----------------------------------
[1]سوره نباء، آیه
سوره نحل،آیه 15 [2]
[3]مؤسسه در راه حق